måndag 30 mars 2009

Inne eller ute?

Jag har funderat en hel del som vanligt...när passar man som medmänniska in? På fester till exempel...om man är känd för dricka för mycket under en middag och balla ur så är det inte SÅ bekvämt för värdparet. Om man däremot inte dricker alls så kommer man ju till dilemmat...vad ska vi bjuda DOM på att dricka? Förresten! Vi bjuder DOM så kan ju DOM köra när vi ska vidare på kvällen, då slipper vi ta taxi! Undrar om DOM kan släppa loss vid karaoke maskinen när DOM är nyktra? Oj då, nu kommer ju DOM att minnas allt som vi andra pratat om! Jaaa...problem kan man skapa av allt som finns. Om en familj dessutom har ett barn som är tex. allergisk så kommer rädslor av andra slag upp....-Nja, du får inte leka med honom...han är super allergisk! Eller vi kan inte bjuda den familjen på mat för du vet dom har en allergisk son!
Eller någon annan familj har en medlem som har diabetes...jobbigt! Hur gör man? Kan man umgås med en familj som har ( som man tycker) hinder...bemödar man sej att ta reda på hur det funkar? Utanförskap kan ha många olika ansikten i vår vardag...utan jobb, för mycket sprit intag, för pratig, för tyst, allergier, småbarn som lägger sej tidigt, för LITE sprit intag, singlar! Jättejobbigt att ha en singel i sin bekantskaps krets! En singelbrud hoppar på ALLA gifta karlar, henne kan man inte bjuda hem! Eller HONOM kan vi bjuda hem för han är ju ensam! Det är ju som brukligt kvinnan i familjen som brukar stå för inbjudan och bjuder ju sällan in en singel tjej!
Ja, det kan te sej på många olika sätt och vis. Men jag tror att vi är många som kan tänka lite på vår omvärd på hur Vi är och gör...

1 kommentar:

  1. Pia! Du har så rätt så! Ta den här progressive dinnern som snart ska ske här på gatan. Här kan de absolut INTE gå själv som kvinna om mannen inte är med. Trots att man är gift, vad är de rädda för?? Igår när jag pratade med en av grannarna så snackade hon bara om "couples och couples". Jaha tänkte jag, men kvinnorna vars karlar är ute och reser, kan inte de få ha lite roligt? Nähädu, det göööööör man bara inte!
    Var med på ett annat bbq party där de lät bli att bjuda en familj eftersom de är vegetarianer...det går ju att grilla annat än kött. Ja det är mycket man ska tänka på. Inne eller ute.
    Kram på dig

    SvaraRadera